Werkwijze

Gezondheidswinst bereik je door blijvende veranderingen aan te brengen in je dagelijkse eet- en leefpatroon. Dit heb je zelf in de hand. Je maakt zelf je keuzes. Wij als diëtisten stellen ons op als coach. Samen kijken we welke veranderingen en verbeteringen in je voeding of leefpatroon kunt inbouwen om resultaat te kunnen boeken.

In het eerste gesprek staan we uitgebreid stil bij je hulpvraag. We leren elkaar kennen en we bepalen samen de juiste begeleiding. We bekijken wat haalbare doelen zijn en stellen een behandelplan op. Je krijg je informatie (mee) om je te helpen goede keuzes te kunnen maken. We maken in onze voorlichting gebruik van de Puur Piramide van Puur Gezond.

Je merkt het, het is niet aan ons te bepalen wat je eet en drinkt. Wij geven adviezen en je kiest zelf wat je met de adviezen gaat doen. Onze begeleiding bestaat uit coachen op de keuzes die je maakt. Soms werken we een voedingsadvies uit en/of maken we  uitgebreide berekeningen. Dit ter ondersteuning van de adviezen.

De vervolggesprekken plannen we in samenspraak. Soms is het handig op korte termijn een nieuwe afspraak te plannen, soms kan daar best een langere tijd tussen zitten.

Bellen of mailen tussendoor kan te allen tijde.

NIVEL-onderzoek
Wij doen als diëtisten mee aan wetenschappelijk onderzoek: de NIVEL Zorgregistraties eerste lijn. Het NIVEL is het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg.

Privacy
De diëtist is gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Met ingang van 25 mei 2018 is dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je persoonsgegevens zullen dus altijd zorgvuldig en vertrouwelijk worden behandeld. 
Lees meer in de Privacyverklaring.